هر روز مجموعهاي از تکنولوژيهاي جديد به بازار اتومبيل ارائه ميشود که هدف نهايي همگي راحتي بيشتر سرنشينان، امنيت بيشتر خودرو و کارکرد با عملکرد اقتصاديتر است. در اين شماره مجله تعدادي از فناوريهاي جديد عرضه شده در اتومبيلهاي مدرن را که در آينده نزديک قسمتي از خودروها خواهند شد، ارائه ميکنيم.
سيستم آوردرايو (Overdrive)
اين تکنولوژي همگام و هماهنگ با فناوري اتومبيلهاي اتوماتيک و بينياز از راننده توسعه يافته است. آوردرايو سيستمي است براي اطاعت نکردن از دستورهاي شما به عنوان راننده اتومبيل. در حال حاضر اتومبيلهايي به بازار عرضه شدهاند که در صورت لزوم ترمز ميگيرند اما با سيستم آوردرايو که احتمالا طي 5 سال آينده استفاده از آنها همهگير خواهد شد، حتي در صورت حرکت با پدال گاز تخت، هنگام نياز اتومبيل به صورت خود به خود ترمز ميکند. با سرعت بالاي پيشرفت تکنولوژي سنسورها اين اتومبيل است که تصميم نهايي را ميگيرد و نه راننده.
دستيابي بيومتريک به اتومبيل
استفاده از کليد براي باز کردن درها يا استارت زدن کمکم ميرود که به فراموشي سپرده شود. دليل آن هم تمايل بالاي اتومبيلسازان به ساخت ماشينهاي بدون سوييچ است. امکان باز کردن و بستن قفلها تنها با لمس دستگيرهها و آن هم با کمک اثر انگشت يا اسکن چشم صاحب اتومبيل فراهم شده است و به نظر ميرسد در آينده نزديک، مثلا سال 2020 ميلادي، کليد اتومبيل تقريبا وجود نخواهد داشت.
ردگيري جامع اتومبيل
شرکتهاي ارائهکننده خدمات بيمهاي و برخي از شاخههاي دولت از مشتريان اين تکنولوژي هستند. امکان دريافت ماليات از مجموع کيلومترهاي پيموده شده از سوي دولت و امکان رصد رفتار راننده براي شرکتهاي بيمه باعث جنب و جوش در ارائه اين تکنولوژي شده است. البته استفاده از اين فناوري در حال حاضر به صورت داوطلبانه و به همراه مشوقهايي مانند تخفيف بيمهاي است.
خاموش کردن اتومبيل از راه دور
اين تکنولوژي هماکنون وجود دارد و در سالهاي اخير کمپاني OnStar با توسعه آن و امکان خاموش کردن اتومبيلهاي دزديده شده از راه دور توانسته به پليس بسيار کمک کند. شايد اتومبيل مدرني که الان در پارکينگ خانه شماست اين ويژگي را داشته باشد و شما از آن بيخبر باشيد. با فراگير شدن اين فناوري در سالهاي آينده ممکن است بحثهايي درباره اخلاقي بودن استفاده از اين ويژگي راه بيفتد.
مانيتور دقيق وضعيت سلامتي
شرکت خودروسازي فورد در حال پژوهش و مطالعه در مورد سنسورهايي است که با نصب روي کمربند ايمني يا فرمان اتومبيل بر اساس تکنولوژي سنسورهاي قابل پوشيدن وضعيت سلامت راننده را به ويژه براي کساني که سابقه بيماري دارند به صورت مداوم کنترل ميکند و با ارتباط دائمي با تلفن هوشمند راننده اطلاعات را به صورت همزمان براي پزشک معالج وي ميفرستد تا در صورت نياز از آنها استفاده و قبل از اينکه حادثهاي پيش بيايد از آن جلوگيري شود.
اتومبيلهايي با قدرت ولي چهار سيلندري
سال گذشته فورد اتومبيل مدل جيتي را با پيشرانه سبکوزن دو توربوشارجر شش سيلندري به بازار عرضه کرد که در نگاه اول شايد يک supercar در نظر گرفته نشود اما با توانايي توليد 600 اسب بخار قدرت و بدنه سبک فيبرکربني مسلما ميتوان اين عنوان را به فورد جيتي اعطا کرد. با پيشرفت تکنولوژي ساخت پيشرانه با اطمينان ميتوان عنوان کرد که تا سال 2020 موتورهايي با قدرت حرکت بالاي 300 کيلومتر بر ساعت و 4 سليندري ساخته و به بازار عرضه ميشوند.
بازار بر اساس ميل شما
در حال حاضر توييتر، فيسبوک، گوگل و ساير غولهاي دنياي مجازي بر اساس سوابق وبگرديهاي شما رفتارتان را تحليل و تبليغاتي مرتبط با علايقتان براي شما ارسال ميکنند. در چند سال آينده اتصال دائمي اتومبيل به اينترنت مهيا و قسمتي جداييناپذير از آن ميشود بنابراين انتظار داشته باشيد که بهزودي هنگام راندن در يک خيابان، آبميوه مورد علاقه شما که در يک کافيشاپ در همان حوالي ارائه ميشود روي مانيتور اتومبيل ظاهر شود.
پنلهاي بدنه با قابليت بازپيکربندي
بازار اتومبيلهاي شاسيبلند و تراکها در سالهاي اخير رشد قابل توجه داشته است. اگر به اين دسته از اتومبيلها علاقهمنديد، ميتوانيد با يک تير دو نشان بزنيد و هر دو را بخريد. بودجه کافي در دسترس نيست؟ اشکالي ندارد! به لطف تکنولوژي بازپيکربندي اين موضوع حل شده است. شرکت کرايسلر اتومبيلي ارائه کرده که سقف قسمت سرنشينان عقب و پنجرهها را جمع ميکند و در چشم به هم زدني از يک SUV به يک تراک تغيير ميکند. در مورد اين دسته اتومبيلها در آينده نزديک بيشتر خواهيم شنيد.
اتومبيل يا کيف پول
حتما ميدانيد که با استفاده از گوشيهاي هوشمند امکان پرداخت مبلغ هنگام خريد براي شما امکانپذير است. علاوه بر روش سنتي استفاده از اسکناس يا کارتهاي اعتباري، آيا راه ديگري براي پرداخت هزينهها وجود دارد؟ جواب مثبت است؛ اتومبيل. دفعه ديگر که به پمپ بنزين ميرويد اين خودرو شماست که دست به جيب ميشود. در همکاري بين هوندا، پارکويز و شرکت مالي ويزا، اين امکان ايجاد شده است که با يک کليک در پمپ بنزين هزينه بنزين پرداخت شود. نوعي اپ به راننده هشدار ميدهد که باک در حال خالي شدن است و آدرس نزديکترين پمپ بنزين را هم براي او پيدا ميکند و پس از عمليات سوختگيري، با اجازه راننده، پرداخت هزينه سوخت را انجام ميدهد. البته امکان پرداخت براي خريد هر چيزي که راننده تمايل داشته باشد فراهم است. امکان ديگر، پرداخت هزينه پارکومتر با روش مشابه و با يک کليک است.
منبع: مجله دانش بنیان
ارسال به دوستان